Patiënt ervaring: “Eindelijk kan ik weer winkelen met een vriendin”

trainen rugklachten pijn

Hallo,

Ik ben een vrouw van 61 jaar en ik heb 21 jaar geleden een frontale aanrijding gehad. Voet gebroken en de heupen een flinke dreun, voet in het gips, de heupen is altijd ontkend/onderkend door de artsen. In de loop van de jaren ging ik steeds slechter lopen, scheef lopen, zitten en staan, met gevolg altijd pijnlijke heupen. Gewoon lopen werd een straf/angst: PIJN.

Inmiddels had ik het hele circus doorlopen van fysio therapie, manuele therapie, podo therapie, orthopeed, steunzolen, aangepaste schoenen, injecties en noem ze allemaal maar op. Totdat ik afgelopen voorjaar 2021 wederom bij mijn huisarts kwam, die mijn klachten intussen ook een beetje beu werd, maar mij uiteindelijk door verwees naar het Spine and Joint Center in Rotterdam. Ja hoor, weer een therapie, maar oke ik geef het nog een kans. 

Bij de intake van Spine and Joint Therapie werd me al snel duidelijk, hier word naar me geluisterd, hier worden mijn klachten serieus genomen, eindelijk. Al heel snel hadden zij ontdekt dat de oorzaak niet zat op mijn heupen maar in mijn bekken, dat destijds met de aanrijding ook een enorme klap had gemaakt .

Het team van het Spine and Joint Therapie heeft heeft me geleerd anders naar mijn lichaam te luisteren en anders met mijn lichaam om te gaan. Iets wat heel raar is, want dat lichaam daar zit ik al 61 jaar in en dat denk je dus te kennen. Niet dus.

Door nu goed gerichte oefeningen te doen voor mijn bekken, ontlast ik de druk (pijn) op mijn heupen en kan ik weer normaal lopen. Inmiddels ben ik zover dat ik zonder pijn door de supermarkt kan, zonder op het winkelwagentje te hangen voor ondersteuning, een middagje winkelen met mijn vriendinnen of met mijn kleindochter, gewoon een stukje wandelen. Ik kan het weer .

Ik ben het team van het Spine and Joint Center zo ontzettend dankbaar voor wat zij voor mij hebben gedaan. Ik heb weer een stuk (eigenlijk hele normale ) levensvreugde terug 

Groetjes Louise